Недостатък при iPhone 6s дава достъп до контакти и снимки без отключване на дисплея

Телефони Април 05, 2016 . 0 коментара.


От 9to5mac докладват
 за новооткрит бъг при новата версия на iOS 9.3.1, благодарение на който любопитни люде биха могли да получат достъп до вашите контакти и снимки. Няма място за кой знае какви притеснения, но все пак е добре да знаете за какво иде реч. Първо е важно да знаете, че въпросния проблем се проявява само при iPhone 6s и iPhone 6s Plus, тъй като използва 3D Touch, за да получи достъп до контактите ви.

Недостатъкът в защитата се проявява в следния случай – при заключен екран, ако попитате Siri да потърси „at-sigh Yahoo.com“ например (или друг email домейн) в някоя социална мрежа (да речем Twitter), резултатите ще се появят на екрана ви. След това при задържане с 3D Touch върху някой от email-ите, ще получите опция да запазите адреса в контактите си. Отваря се форма за нов контакт или добавяне към съществуващ. Оттук имате възможност да прегледате снимките за да поставите такава на контакта, както и да видите всички налични контакти във формата за добавяне към съществуващ.

Как да предпазите контактите и снимките си?

Разбира се, има как да се предпазите от любопитни погледи. За да направите това, първо можете да изключите достъпа на Siri до вашите снимки. Това става в менюто Settings > Privacy > Photos. Там изключете радио-бутона срещу Siri и сте готови. За жалост няма как да скриете контактите си по подобен начин, но има друго решение – да забраните Siri при заключен екран, което е най-сигурният вариант. Това можете да направите от Settings > Touch ID & Passcode. Там изключете достъпа до Siri при заключен екран.

Би било добре някакъв фикс да се справи с този недостатък в защитана на заключения екран. До тогава обаче, ще трябва да се оправяте сами. Ако желаете, можете да видите това видео от 9to5mac за повече инфо и нагледна демонстрация на бъга:

Последна редакция: Април 05, 2016
Най-продавани

Коментари

Напишете коментар

Напишете отговор

* Име:
* e-mail: (Не е публикувано)
   web адрес: (Web адрес http://)
* Коментар:

100% Оригинални

продукти

Всички Стоки

×

Всички Стоки

в наличност

Безплатна Доставка

×

Безплатна Доставка

при поръчки над 50 лева

Доставка за

×

Доставка за

един работен ден

×

Поръчка и плащане

начин на доставка

Възможност за връщане

×

Възможност за връщане

и подмяна

Направете Подарък

×

Направете Подарък

ваучер за подарък

×